Nelu Tătaru: Asimptomaticii, internaţi 48 de ore, iar apoi izolaţi la domiciliu 14 zile

Nelu Tătaru: Asimptomaticii, internaţi 48 de ore, iar apoi izolaţi la domiciliu 14 zile
| Foto: Inquam Photos Virgil Simonescu

Bolnavii de COVID-19 care nu prezintă simptome ale maladiei vor fi internaţi timp de 48 de ore, iar mai apoi vor putea fi izolaţi la domiciliu, timp de 14 zile, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, după ce a părăsit sala de şedinţă a Senatului, unde s-a discutat despre Legea carantinei.

Ministrul Sănătăţii a mai spus că fiecare pacient va avea dreptul de a refuza tratamentul.
 
„Am participat la şedinţa Comisiei juridice, am adus argumentele ministerului şi ale mele, ca profesionist. Sper ca în continuarea şedinţei şi votul care va urma să meargă pe acelaşi parcurs pe care l-am discutat, având în vedere carantina, izolarea, internarea în spitale.

Internarea asimptomaticilor cu evaluare în maxim 48 de ore şi decizia de izolare până la 14 zile, dacă ne referim la COVID. Iar pentru cei care sunt simptomatici, în funcţie de simptomatologie, ei vor urma internarea în spital până la ameliorare, cu condiţia că dacă este mai devreme decât cele 14 zile, să meargă în izolare până la cele 14 zile”, a mai spus ministrul Sănătăţii.
 
Nelu Tătaru a precizat că starea de alertă va fi prelungită. Legea carantinei este dezbătută în Parlament de mai multe zile. În lipsa unor norme legislative, pacienţii cu COVID-19 nu pot fi internaţi, scrie Mediafax.

Comenteaza