„Mulți dintre noi se vor îmbolnăvi și vor muri din cauza unor idioți”

„Mulți dintre noi se vor îmbolnăvi și vor muri din cauza unor idioți”

Un doctor compară COVID-19 cu ciuma neagră.

Un doctor de origine argentiniană compară actuala pandemie de COVID-19 cu ciuma neagră și susține că trebuie să stăm izolați, pentru a supraviețui.

Doctorul Jorge Batista, angajatul clubului Boca Juniors (Argentina) de mai bine de 20 de ani, a făcut apel ca toată lumea să respecte carantina, pentru că altfel „mulți dintre noi ne vom îmbolnăvi și/sau vom muri de la atâta jale”.

Aparițiile în public ale doctorului au fost rare până când să se înfurie pentru că oamenii nu respectă măsurile dispuse de autorități.

„În timpul ciumei negre, nici medicii, nici populația nu au știut cu ce se confruntă. Noi știm cu ce ne confruntăm și cum putem încerca să evităm infectarea cu acest virus. Să nu fim b...oi! Respectă carantina! Prea multă lume pe stradă!”, a publicat Batista pe contul său de pe Instagram.

Ciuma neagră sau moartea neagră a fost una din cele grave pandemii din istoria lumii.

În Evul mediu s-a murit de ignoranță. Și acum mulți dintre noi se vor îmbolnăvi și vor muri din cauza unor idioți, dar nu vreau să mă implic într-o chestiune politică care nu-mi convine sau care nu mă interesează. Problema este acum că nu avem educație. Mulți oameni nu au suficientă educație pentru a înțelege gravitatea situației Și este vina tuturor. Nimeni nu poate fi în afara acestei realități”, a mai spus doctorul.

Comenteaza