Modernizări la 3 spitale importante din Cluj

Modernizări la 3 spitale importante din Cluj

Trei spitale importante din Cluj-Napoca intră în perioada următoare în modernizare.

Astfel, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca își va reface camera de gardă, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca va avea un nou ascensor, iar Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca face reparații la piscinele din baza de tratament.

Consilierii județeni vor dezbate la viitoarea ședință un proiect de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru toate aceste investiții.

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca este vorba despre modernizarea spațiilor aferente camerei de gardă situată la nivelul demisolului corpului „B1” de pe str. I.Moldovan nr. 23, iar costurile se vor ridica la 603.886 lei, cu o durată de execuție de 3 luni.

La Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” Cluj-Napoca va fi amplasat un ascensor la Pavilionul I pentru transportul persoanelor valide sau în tărgi/cărucioare. Potrivit soluției tehnice alese, lucrările presupun realizarea unei structuri metalice de închidere, pe structură independentă față de clădirea existentă. Valoarea investiției este de 611.843,77 lei, cu o durată estimată de realizare de 5 luni.

La Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca sunt necesare lucrări de intervenții și reparații la cele două piscine interioare pentru recuperarea pacienților, mai exact înlocuirea instalației existente de tratare, filtrare și reîncălzire apă piscină. Valoarea investiției este de 257.816,72 lei fără TVA și va asigura funcționalitatea piscinelor pentru o perioadă de 10 ani. Lucrările trebuie executate în decurs de 3 luni.

Tot la acest spital se va recompartimenta Laboratorul de radiologie și angiografie. Valoarea investiției este de 972.775,6 lei fără TVA și va asigura funcționalitatea aparaturii achiziționate din fonduri publice în anul 2019 pentru acest laborator. Durata de execuție a investiţiei este de 4 luni.

Finanțarea pentru aceste investiții este asigurată de la bugetul CJ Cluj și din veniturile proprii ale celor 3 spitale.

Comenteaza