Moderna începe livrările vaccinului COVID către UE

Moderna începe livrările vaccinului COVID către UE

Moderna începe să livreze luni vaccinul dezvoltat împotriva coronavirusului către Uniunea Europeană.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Livrările de vaccin către statele membre ale Uniunii Europene şi către cele din Spațiul Economic European încep luni, 11 ianuarie 2021, transmite Moderna într-un comunicat remis Mediafax.

Toate livrările de vaccin COVID-19 produs de Moderna vor fi realizate de către compania Kuehne + Nagel şi vor proveni din centrul farmaceutic centralizat deţinut în Europa.

„Aceasta este o etapă cu adevărat importantă şi suntem mândri de rolul pe care vaccinul Moderna îl va avea în combaterea acestei pandemii în Europa. Distribuţia pe întreg teritoriul Uniunii Europene reprezintă una dintre cele mai mari realizări logistice cu care s-a confruntat Moderna de la lansarea acestei platforme în urmă cu zece ani. Privesc cu admiraţie către echipa dedicată care ne-a adus aici şi sunt recunoscător tuturor partenerilor, furnizorilor şi Comisiei Europene pentru ajutorul şi sprijinul acordat în tot acest timp", declară Dan Staner, vicepreşedinte şi şef pe regiunea EMEA la Moderna.

Comisia Europeană a autorizat miercuri vaccinul anti-COVID realizat de Moderna, după ce Agenția Europeană pentru Medicamente a recomandat utilizarea acestuia. Acesta este cel de-al doilea vaccin autorizat în UE, după cel produs de Pfizer/BioNTech.

”Oferim vaccinuri sigure și eficiente anti-Covid pentru europeni. Am autorizat vaccinul Moderna, al doilea vaccin aprobat de UE. Europa și-a asigurat până acum 2 miliarde de doze de vaccinuri potențiale - mai mult decât suficient pentru a ne proteja”, a transmis Ursula von der Leyen pe Twitter.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza