Moderna ia în calcul administrarea unei a treia doze de vaccin în acest an

Moderna ia în calcul administrarea unei a treia doze de vaccin în acest an

Compania Moderna analizează posibilitatea ca persoanele vaccinate cu serul său să primească o a treia doză în acest an, care să întărească răspunsul sistemului imunitar în fața unui nou val și a tulpinilor de coronavirus.

Compania farmaceutică Moderna a anunțat că studiază posibilitatea ca, în toamnă, celor vaccinați cu serul lor anti-COVID, să le mai fie administrată o doză de vaccin pentru a-i proteja de tulpinile coronavirusului.

"Este probabil ca țările care au realizat deja o acoperire vaccinală ridicată să fie gata să se focuseze pe rapeluri în 2022 și, eventual, chiar și la sfârșitul acestui an", a spus Corinne M. Le Goff, directorul comercial al Moderna, conform Business Insider.

Le Goff a spus că țări precum SUA care își vaccinează intensiv populația ar putea începe să administreze rapeluri în curând, dar pentru că doar aproximativ 5% din populația globală a fost vaccinată, majoritatea țărilor ar trebui să continue să administreze primele doze.

"Sper ca vara aceasta să obținem autorizarea vaccinului pentru un astfel de impuls, astfel încât să putem ajuta oamenii să își intensifice nivelul de protecție înainte de toamnă, pentru a preveni un nou val", a declarat și directorul executiv al Moderna, Stéphane Bancel.

Comenteaza