Moderna a început un studiu clinic pentru un nou vaccin anti-COVID

Moderna a început un studiu clinic pentru un nou vaccin anti-COVID

Compania americană Moderna a anunţat, luni, că a început faza timpurie a unui studiu clinic pentru un nou vaccin împotriva COVID-19.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Noul vaccin candidat împotriva Covid-19, care ar putea fi depozitat şi transportat în frigidere în loc de congelatoare, astfel că ar putea fi mai uşor de distribuit, mai ales în ţările în curs de dezvoltare, unde problemele de distribuţie ar putea crea probleme campaniilor de vaccinare, transmite Reuters, preluat de News.ro

Studiul aflat în fază timpurie va evalua siguranţa şi imunogenicitatea vacinului de generaţie nouă, numit mRNA-1283, conceput să fie administrat în trei dozaje. Vaccinul va fi injectat unor adulţi sănătoşi, atât într-o singură doză cât şi în două doze, la un interval de 28 de zile.

Moderna mai intenţionează să evalueze noul vaccin, mRNA-1283, ca posibil rapel, în studii viitoare. Compania farmaceutică va începe săptămâna viitoare să injecteze primii participanţi la un studiu de testare a unor vaccinuri candidate pentru Covid-19 care au ca ţintă varianta B.1.351, apărută prima oară în Africa de Sud.

Vaccinul candidat rapel numit mRNA-1273.351 va fi testat într-un studiu clinic atât ca vaccin specific cât şi ca vaccin multivalent, potrivit unui anunţ al companiei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza