Ministrul Sănătății: "Numărul de rezultate pozitive și de teste va crește. Ne vom apropia ceva mai mult de realitate"

Ministrul Sănătății: "Numărul de rezultate pozitive și de teste va crește. Ne vom apropia ceva mai mult de realitate"

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu spune că în următoarele zile se va observa o creștere a numărului de cazuri cu COVID-19, fiind raportate și testele rapide, astfel că "ne vom apropia ceva mai mult de realitate" în ceea ce privește situația infectărilor.

Vlad Voiculescu e de părere că numărul de teste COVID care se efectuează în România este prea mic, astfel că, recent, a modificat legislația în acest sens, pentru a fi incluse în raportările oficiale și testele rapide care sunt prelevate în laboratoare şi în unităţi medicale.

”Nu sunt mulțumit de capacitatea de testare a României. Mai ales nu sunt mulțumit de cât se testează efectiv în România în acest moment, ăsta este și un motiv pentru care pe 30 decembrie anul trecut, în a 4-a zi de mandat, ce am făcut a fost să schimb metodologia de raportare a testelor și în acest moment putem să vedem, de asemenea, testele rapide, care sunt sigure mai ales pentru cei simptomatici și la care apelează multe persoane.

În zilele următoare, odată ce platforma informatică a STS este actualizată - și a durat câteva zile - vom vedea că numărul de rezultate pozitive, din păcate, și numărul de teste totale va crește, așa încât ne vom apropia ceva mai mult de realitate” - a declarat ministrul Sănătății pentru Știrile Pro TV.

Comenteaza