Ministrul Sănătății: Nu se pune problema acordării unor facilităţi pentru cei care se vaccinează

Ministrul Sănătății: Nu se pune problema acordării unor facilităţi pentru cei care se vaccinează

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi că, în acest moment, nu se pune problema acordării unor facilităţi pentru cei care se vaccinează împotriva coronavirusului.

"Vaccinarea este voluntară. Nu se pune problema acordării unor facilităţi în acest moment. Cine vrea să se vaccineze este binevenit şi sunt vaccinuri, şi vor fi în perioada următoare, pentru toată lumea. Primim peste 7 milioane de vaccinuri doar în următoarele două luni. (...) O zi liberă ar putea fi mai puţin decât un beneficiu, ar putea să fie o facilitare a vaccinării. Facem lucrurile mai uşoare pentru ca oamenii să se vaccineze. Nu o să dăm nimănui un premiu pentru că se vaccinează. Cine nu vrea să se vaccineze nu se vaccinează", a declarat Vlad Voiculescu, joi, după ce a participat la ceremonia prilejuită de aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului "Cantacuzino".

Acesta a subliniat că nu există discuţii despre modificarea măsurilor de protecţie sanitară. "Suntem într-o situaţie excepţională. Suntem în stare de război cu acest virus", a adăugat ministrul, potrivit Agerpres.

Voiculescu a precizat că la nivel internaţional se discută despre posibilitatea participării persoanelor care se vaccinează şi se testează la anumite activităţi.

"E o discuţie la nivel internaţional. Cu siguranţă, la un moment dat, ar putea să existe o discuţie despre vaccinare, testare şi alte modalităţi de a participa la anumite activităţi în siguranţă, fie că vorbim despre restaurante, fie că vorbim despre diverse evenimente, dar nu avem în acest moment o discuţie în sensul acesta în România", a afirmat ministrul Sănătăţii.

Comenteaza