Ministrul Sănătăţii: "Nu avem capacitatea de a identifica toate infecţiile nosocomiale"

Ministrul Sănătăţii:
În unităţile sanitare din România nu există posibilitatea de a identifica toate infecţiile nosocomiale, una dintre cauze fiind lipsa personalului, precizează chiar Ministrul Sănătăţii.

Ministrul a precizat că România nu are capacitatea de a identificat toate infecţiile. "Situaţia este de aşa natură încât nu putem să avem în evidenţă toate aceste infecţii", a declarat ministrul, în cadrul unei emisiuni de pe REALITATEA TV. Acesta a precizat că acest lucru se întâmplă din cauza lipsei personalului şi a procedurilor standard.

"Sunt prea puţini specialişti care să analizeze aceste infecţii. Ar fi nevoie de o celulă la nivelui fiecărui spital", a spus ministrul, adăugând că acel articol din contractul de management care prevede că fondurile alocate scad în funcţie de infecţiile raportate este unul nefericit, care urmează să fie eliminat.

"Există infecţii şi trebuie să ştim care sunt acelea. Sunt şi bacterii care pot fi uşor de îndepărtat", a explicat Patriciu Achimaş. Ministrul a mai prezizat că în curând vor fi anunţate noi măsuri privind aceste aspecte.

 

 

Comenteaza