Ministerul Sănătăţii primeşte undă verde pentru realizarea Spitalului Regional de Urgenţă din Cluj

Ministerul Sănătăţii primeşte undă verde pentru realizarea Spitalului Regional de Urgenţă din Cluj
Ministerul Sănătății a primit de la Consiliul Judeţean (CJ) Cluj terenul de 14 hectare din Floreşti pe care va fi construit, cu fonduri europene, Spitalul Regional de Urgenţă din Cluj.

Mai exact, proiectul de hotărâre ce prevede trecerea terenului din domeniul public al judeţului Cluj în domeniul public al statului a fost adoptat, în şedinţa forului judeţean de marţi, cu 34 de voturi pentru şi o abţinere. Terenul a fost primit de către CJ Cluj încă din 2009 printr-o hotărâre de Guvern.

Decizia de marţi a aleşilor judeţeni vine în contextul în care Ministerul Sănătăţii are în vedere construirea a trei spitale regionale de urgență - la Cluj-Napoca, Iași și Craiova, investiție pentru care Guvernul României a negociat cu Comisia Europeană alocarea a 150 milioane de euro reprezentând contribuția națională.

Proiectul de construire a unui Spital Regional de Urgenţă a fost lansat în mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj al liberalului Marius Nicoară, începând din 2004, fiind vorba de o unitate care să deservească judeţele din Regiunea Nord-Vest.

CJ Cluj a identificat atunci un teren pentru acest spital în zona Câmpeneşti, aparţinând comunei Apahida, situată în estul municipiului Cluj-Napoca, dar proiectul nu a fost prins la finanţare din partea Guvernului.

După 2008, când s-a schimbat conducerea CJ Cluj, noul preşedinte al instituţiei Alin Tişe (PDL) a schimbat şi amplasamentul spitalului, în comuna Floreşti, situată în vestul municipiului Cluj-Napoca, dar lipsa finanţării guvernamentale a împiedicat şi de această dată începerea construirii Spitalului Regional de Urgenţă.

Potrivit proiectului, viitorul Spital Regional de Urgenţă Cluj urma să aibă 800 de paturi, 37 de secţii medicale şi să dispună de un heliport.

 

Comenteaza