Ministerul Sănătăţii a alocat de urgenţă 150 de milioane de lei pentru spitale

Ministerul Sănătăţii a alocat de urgenţă 150 de milioane de lei pentru spitale

Ministerul Sănătăţii a suplimentat bugetul acţiunilor prioritare cu 150 de milioane de lei, pentru ultimul trimestru din 2023. Prin acest program se finanţează, direct din bugetul Ministerului Sănătăţii, cazurile critice din spitalele de urgenţă.

„Asigurarea finanţării în cadrul acţiunilor prioritare derulate de Ministerul Sănătăţii, în zonele critice ale spitalelor de urgenţă, cum sunt ATI, Trauma, Arşi Gravi, AVC şi Infarct miocardic acut reprezintă o prioritate, în condiţiile în care întârzie avizarea de către CNAS a finanţării suplimentare pentru spitalele publice. Este esenţială găsirea cât mai rapidă a unei soluţii care să asigure funcţionarea corespunzătoare a spitalelor, decontarea medicamentelor compensate şi gratuite către farmacii şi funcţionarea programelor de sănătate care sunt gestionate de CNAS”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit MS.

În anul 2023 ministrul Sănătăţii a crescut finanţarea pentru acţiunile prioritare la 400 de milioane de lei, cu cca. 60% faţă de anul 2021, se mai subliniază în comunicatul ministerului.

Programul este dedicat pacienţilor critici de anestezie terapie intensivă, neonatologie, traumă, arşi, respectiv, pacienţilor cu accident vascular cerebral şi infarct miocardic acut.

Comenteaza