Medicii români îşi dau întâlnire la Cluj, la Congresul Naţional de Durere

Medicii români îşi dau întâlnire la Cluj, la Congresul Naţional de Durere
Asociația de Algeziologie din România, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”, organizează între 7 şi 9 mai cea de-a treia ediţie a Congresului Național de Durere.

Evenimentul, desfăşurat pentru prima dată la Cluj-Napoca, va reuni specialiști din întreaga țară pentru a dezbate aspecte recente legate de tratamentul durerii și pentru a dezvolta strategii în vederea facilitării accesului la tratament pentru toți pacienții cu durere acută sau cronică.

"Durerea, cel mai frecvent simptom al tuturor afecțiunilor, pune numeroase probleme medicului care trebuie să găsească tratamentul optim pentru fiecare tip de durere. Deși medicii de toate specialitățile sunt pregătiți pentru a trata durerea-simptom, există totuși situații în care, cronicizată, aceasta devine boală în sine şi necesită un management specific", au afirmat organizatorii. 

Congresul se adresează medicilor de familie, medicilor stomatologi și specialiștilor în chirurgie BMF, farmaciștilor, precum și altor specialități în cadrul cărora managementul durerii joacă un rol principal, cum ar fi reumatologia, neurologia, pediatria, oncologia, ORL şi anestezia-terapie intensivă.

Lucrările congresului vor debuta joi şi se vor încheia cu o sesiune specială adresată studenților, rezidenților și tinerilor medici.

Comenteaza