Medicii nevaccinaţi își vor plăti testele periodice din propriul buzunar

Medicii nevaccinaţi își vor plăti testele periodice din propriul buzunar

Personalul medical care nu se vaccinează va trebui să se testeze periodic, pe propria cheltuială.

Ioana Mihăilă spune că decizia apără dreptul pacienţilor la servicii sigure. Toate acestea, pentru siguranţa pacienţilor, spune Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii.

„Atunci când vrem să facem lucrul ăsta, avem în principal în gând pacientul care şi el are drepturi şi are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că e medic, fie că e asistentă medicală, fie că e infirmieră, care nu îl pune la risc”, a declarat ministrul Sănătăţii, conform Mediafax.
 
Preşedintele SANITAS spune că medicii nu pot fi obligaţi să se testeze şi, cu atât mai mult, nu din banii lor.
 
„Este menirea guvernului, a spitalului şi a oricui altcuiva, dar nu a persoanei, pentru că este o convingere proprie pe care nu poţi să i-o tai. Este normal ca spitalul care are nevoie de medici, de asistenţi medicali, cei care au altă convingere, ca şi cele religioase, să plătească pentru a face aceste teste”, consideră Leonard Bărăscu, preşedinte SANITAS.
 
Managerul Spitalului Judeţean Bacău spune că, înainte de a lua decizii radicale, ar trebui ca ministerul să vină şi cu alternative.
 
„Sunt cei care au trecut prin aceată imunizare naturală şi care posibil să aibă un număr de anticorpi acre să-i ajute la acest moment. Deci dacă dintr-un motiv sau altul refuză vaccinul, nu cred că soluţia este să băgăm mâna în buzunarul personalului ca să se testeze periodic”, este de părere Adrian Popa, manager SJU Bacău.

Comenteaza