Medicii clujeni ameninţă cu proteste. Ce reproşează VIDEO

Medicii clujeni ameninţă cu proteste. Ce reproşează VIDEO
Sindicaliştii clujeni din sănătate ameninţă cu proteste şi chiar cu o demisie în bloc a medicilor, în cazul în care nu vor primi bani de la Ministerului Sănătăţii până la sfârşitul lunii iulie.

Contractele cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate asigură spitalelor finanţarea doar până la sfârşitul lunii octombrie. Sindicaliştii au solicitat Ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, o rectificare bugetară pozitivă.

"Am solicitat o rectificare bugetară pozitivă în sistemul sanitar românesc de aşa natură încât să asigure finanţarea unităţilor sanitare până la sfârşitul anului ştiut fiind faptul că contractările care s-au făcut cu casele de asigurări de sănătate asigurau finanţare până către mijlocul lunii septembrie", spune liderul Sanitas Cluj, Ştefan Roman. "Din luna octombrie unităţile sanitare rămânând în imposibilitate să-şi achite obligaţiile financiare".

Sindicaliştii vor salarii mai mari. "Am solicitat elaboararea unei noi legi a salarizării angajaţilro din sistemul sanitar încât să constatăm o creştere salarială care să fie motivantă pentru întreg persoanlul angajat în sistem nu numai pentru medicii rezidenţi sau nu numai pentru medici", mai spune Roman.

Medicii ar putea recurge la proteste dacă în sistemul de sănătate nu vor ajunge suficienţi bani la următoarea rectificare bugetară. Mai mult, ei ameninţă cu demisia în bloc.

"S-a luat o hotărâre cu unanimitate de voturi de a declanşa acţiunile de protest dacă această rectificare bugetară nu va fi posibilă şi nu va satisface solicitările noastre. Să luăm în calcul şi forma de demisie în bloc a angajaţilor din sistem ceea ce va duce la blocarea efectivă a sistemului sanitar românesc", adaugă liderul sindical.

Protestele medicilor ar urma să aibă loc la jumătatea lunii iulie.


Reporter: C. Pîrvu/B. Timşa
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza