Medicii care prezintă teorii ce nu sunt validate ştiinţific vor fi suspendați

Medicii care prezintă teorii ce nu sunt validate ştiinţific vor fi suspendați

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, anunţă că va susţine "cu toată tăria sancţionarea oricărui medic, prin suspendarea exercitării profesiei", dacă acela va prezenta în spaţiul public teorii nevalidate ştiinţific, în contextul pandemiei de COVID.

"Ca medic şi ca preşedinte al Colegiului Medicilor din România, analizând şi văzând situaţia dramatică a pandemiei din România, voi susţine din acest moment cu toată tăria sancţionarea oricărui medic, prin suspendarea exercitării profesiei, dacă medicul prezintă în spaţiul public teorii care nu sunt validate ştiinţific, iar prin informaţiile transmise poate duce în eroare populaţia în privinţa stării de sănătate şi periclita sănătatea publică", a precizat într-un comunicat preşedintele CMR, prof. dr. Coriu.

Medicul a subliniat și că sănătatea şi medicina trebuie să se bazeze pe ştiinţă, pe medicina bazată pe dovezi, pe studii clinice.

"Da, şi în medicină şi ştiinţă se poate greşi, dar atunci lucrurile trebuie recunoscute şi văzut ce este de făcut. Am citit şi am auzit în spaţiul public teorii de genul 'pandemia nu există', 'este o banală răceală', 'prin vaccin ne cipează', 'vaccinul ne omoară'. Care este rezultatul? Că, astăzi, România este pe locul 2 în lume la numărul de decese la un milion de locuitori provocate de virusul SARS-CoV-2. Mor şi se îmbolnăvesc colegi medici, mor pacienţi şi avem foarte multe cazuri de îmbolnăviri în rândul populaţiei, sistemul medical este la limită din cauza acestei pandemii, iar din păcate mulţi îşi fundamentează decizia în privinţa sănătăţii lor pe informaţii care nu au bază ştiinţifică. Noi, ca reprezentanţi ai corpului medical, trebuie să fim un exemplu în privinţa conduitei legate de sănătatea publică", mai transmite preşedintele Colegiului Medicilor din România.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza