Medicii, apel către părinți să nu îşi mai spele copiii cu substanțe pentru animale. Mai mulți micuți sunt în spital în stare gravă

Medicii, apel către părinți să nu îşi mai spele copiii cu substanțe pentru animale. Mai mulți micuți sunt în spital în stare gravă

Medicii pediatrii din Iaşi au lansat un apel către părinţi să nu îşi mai spele pe cap copii cu substanţe produse pentru uz veterinar, întrucât sunt extrem de nocive.

Apelul medicilor de la Spitalul pentru Copii "Sfânta Maria" din Iaşi vine după ce, din luna decembrie și până în prezent, în unitatea medicală au fost 11 cazuri de intoxicaţie cu substanţe antiparazitare.

"Facem un apel către toţi părinţii: Diazinolul, această substanţă organofosforată este extrem de nocivă, toxică, poate determina decesul copiilor, dar şi al adulţilor. De aceea, insistăm să nu se mai utilizeze produse farmaceutic-veterinar în tratamentul sau spălarea pe cap a copiilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii "Sfânta Maria", dr. Cătălina Ionescu, potrivit realitatea.net.

Două surori, în vârstă de 3 şi 4 ani, dintr-o localitate ieșeană au fost internate chiar zilele trecute. Una dintre ele a fost adusă în comă, cealaltă se află în stare gravă, după ce au fost spălate pe cap cu o substanţă folosită la deparazitarea animalelor.

Comenteaza