Medici diagnosticaţi cu COVID-19

Medici diagnosticaţi cu COVID-19

Alţi patru medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe au fost diagnosticaţi cu COVID-19, numărul total al acestora ajungând la cinci, informează conducerea instituţiei.

"Prin prezenta vă informăm asupra faptului că în cursul zilei de ieri şi azi (22 şi 23 martie 2020) la 38 de angajaţi ai spitalului au fost efectuate teste COVID-19. În urma testării, alte 4 cazuri au fost confirmate. La acestea se mai adaugă primul cadru medical infectat cu noul coronavirus, al cărui rezultat pozitiv a reieşit ieri, 22 martie", se arată într-un comunicat de presă, remis luni seară AGERPRES.

Potrivit acestuia, măsurile luate în cursul zilei de luni, şi anume, carantinarea secţiilor de Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi a Blocului de naşteri, rămân valabile în continuare.

"Supravegherea medicală a pacienţilor internaţi continuă cu personalul ce se află pe secţiile de mai sus. Datorită rezultatelor pozitive, ancheta epidemiologică va fi extinsă şi continuată", menţionează managerul spitalului, András Nagy-Róbert, în comunicatul citat.

Conducerea spitalului a anunţat duminică după-amiază că un angajat al instituţiei, revenit din concediu din Austria, a fost diagnosticat cu COVID-19, drept urmare, 60 de persoane, 39 de pacienţi şi 21 de cadre medicale, au fost carantinate în cele trei secţii menţionate.

Andras Nagy Robert a menţionat că imediat după confirmarea diagnosticului au fost luate măsuri pentru stoparea internărilor pe secţie şi izolarea persoanelor care au intrat în contact cu angajatul.

De asemenea, a fost demarată şi o anchetă epidemiologică pentru a identifica, pe cât posibil, toate persoanele care ar fi putut contacta virusul în aceste împrejurări şi, totodată, s-a făcut şi decontaminarea spitalului.

Managerul instituţiei a mai menţionat că angajatul diagnosticat cu COVID-19 a acordat consultaţii medicale şi în Policlinică în perioada 8-18 martie, adică timp de 10 zile.

Potrivit acestuia, încă nu este clar dacă angajatul în cauză a contactat virusul în Austria sau după ce a revenit în ţară.

Autorităţile au făcut apel la cetăţenii care au fost în contact cu personal medical sau pacienţi ai secţiilor menţionate să se autoizoleze şi să anunţe Direcţia de Sănătate Publică sau Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Comenteaza