Semnal de alarmă! Medic: "Răcelile" de care se plâng tot mai mulți tineri pot fi de fapt infecții cu tulpina Delta

Semnal de alarmă! Medic: "Răcelile" de care se plâng tot mai mulți tineri pot fi de fapt infecții cu tulpina Delta

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma spune că "răcelile" de care se plâng tot mai mulți tineri, pot fi de fapt infecții cu tulpina Delta, care la tineri evoluează cu dureri de cap, dureri de gât, rinoree și febră.

Medicul precizează că tulpina indiană Delta infectează mai ușor adulții care au deja imunitate naturală sau vaccinală superficială, dar și tinerii nevaccinați din zona 18 -24 de ani, iar tabloul clinic este de asemenea ușor diferit la tineri decât până acum.

”‘Răcelile’ de care se plâng tot mai mulți tineri, pot fi de fapt infecții cu tulpina Delta, care la tineri evoluează cu dureri de cap, dureri de gât, rinoree (curge nasul) și febra. Simptomele clasice persistă, dar pierderea mirosului nu mai este așa comună. Tinerii pot confunda ușor o răceală cu infecția cu Delta și astfel vor participa la evenimente sociale și răspândi boala, mai ales dacă nu sunt vaccinați. Vaccinarea este în continuare cea mai eficientă metodă de protecție și prevenție împotriva tuturor variantelor, inclusiv tulpina indiană (Delta)”, a explicat Octavian Jurma, potrivit rohealthreview.ro.

Numărul de cazuri confirmate cu varianta Delta a coronavirusului a depășit săptămâna trecută pragul de 100 de cazuri și patru decese, iar 35% din cele 42 de cazuri noi secvențiate în ultima săptămână sunt Delta.

Comenteaza