Medic: Peste 95% dintre persoanele vaccinate care fac COVID nu au plămânii afectați

Medic: Peste 95% dintre persoanele vaccinate care fac COVID nu au plămânii afectați
| Foto: arhivă

Medicul Diana Manolescu afirmă că a observat "o diferență însemnată", din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva COVID și cei ai unui pacient nevaccinat.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, Șef lucr. dr. Diana Manolescu, afirmă că peste 95% dintre persoanele vaccinate anti-COVID, care fac, totuși, boala nu au plămânii afectați.

„Am observat o diferență însemnată, din punct de vedere imagistic, între plămânii unui pacient vaccinat împotriva SARS-CoV-2 și cei ai unui pacient nevaccinat. La peste 95 la sută dintre persoanele vaccinate, care fac totuși o infecție COVID-19, nu există o afectare pulmonară, în timp ce în cazul bolnavilor nevaccinați începe de la 30-40 la sută și poate crește, într-un interval extrem de scurt, uneori chiar și de câteva ore, până la 70-80, și chiar 85 la sută”, a spus Șef lucr. dr. Diana Manolescu.

Medicul atrage atenția că „nu de puține ori” aceste leziuni pulmonare devin incompatibile cu viața, atenționează Șef lucr. dr. Diana Manolescu.

„Nu de putine ori, din pacate, aceste leziuni pulmonare devin incompatibile cu viata. Singura solutie este vaccinarea”, a transmis directorul medical al Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza