Medic: Pacientul COVID din valul 5 are simptome minore, rar de intensitate medie/ A crescut cererea de testare PCR la domiciliu

Medic: Pacientul COVID din valul 5 are simptome minore, rar de intensitate medie/ A crescut cererea de testare PCR la domiciliu

Medicul Alice Grasu spune că pacienții COVID din valul 5 au simptome minore, rar fiind de intensitate medie, iar cel mai adesea, solicită testare pentru a se izola, pentru a intra în legalitate și a putea să îi protejeze pe cei de lângă el.

Dr. Alice Grasu, managerul serviciului de Ambulanță București-Ilfov, spune că, în acest val al pandemiei, în cele mai multe cazuri pacienții au simptome minore - sunt puțini cei care au simptomatologie COVID-19 medie spre severă, aceștia fiind transportați la spital.

„Doresc consult, doresc evaluare, dacă se poate la domiciliu, și eliberare de rețete, deci să i se dea tratament. Sunt toate categoriile de vârstă, pentru că, în general, în actualul val, dacă unul în familie este bolnav, aproape toți din familia respectivă, vaccinați sau nevaccinați, se pozitivează. Pentru testele rapide antigen avem un procent de 50-70% pozitiv, în ultima perioadă. (...) Când vorbim însă de testări, de recoltare de probe biologice pentru efectuarea testului PCR, creșterea este cu aproximativ 200% față de începutul lunii ianuarie”, a explicat dr. Alice Grasu pentru Sănătatea.tv și RoHealthReview.ro.

Comenteaza