Medic: „Este foarte clar la acest moment, asimptomaticii transmit boala!”

Medic: „Este foarte clar la acest moment, asimptomaticii transmit boala!”

Radu Ţincu, medic primar Terapie Intensivă-Toxicologie, a clarificat una dintre dilemele acestei perioade şi anume aceea dacă asimptomaticii transmit sau nu boala.

Medicul Radu Ţincu a spust la Aleph News că, pentru prima dată, de la începutul epidemiei, România are un număr mare de copii internaţi la terapie intensivă - peste 16,  și, totodată, a tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că, deşi sunt în general asimptomatici, copiii transmit boala.

"Copiii întotdeauna trebuie priviţi ca un vector de transport al virusului. Nu fac boala sau o fac asimptomatică, dar transmit celor de acasă virusul. (...) Nu există niciun fel de dubiu cu privire la încărcătura virală pe care aceaştia o au. Chiar dacă nu au simptomatologie, virusul se multiplică şi este eliminat. (...) Din nou, revenind la particularităţile României -  pentru că măsurile din vestul Europei nu pot fi traduse în totalitate în ţara noastră - mulţi din tineri locuiesc cu părinţi şi bunici şi atunci vulnerabilitatea de a-i îmbolnăvi pe aceştia creşte", a spus medicul Radu Țincu, la Aleph News.

Comenteaza