Medic din Cluj: "Autorităţile sunt depăşite de situaţie Poate ar fi timpul să ajutăm mai mult fiecare dintre noi"

Medic din Cluj: "Autorităţile sunt depăşite de situaţie Poate ar fi timpul să ajutăm mai mult fiecare dintre noi"
| Foto: Facebook

Un medic din Cluj face un apel către cadrele medicale: doctori, rezidenţi, specialişti, primari, asistente, infirmiere, studenţi la medicină pentru a veni în sprijinul sistemului de sanatate depăşit deja de situaţia creată de epidemia de COVID-19.

Mihai Suciu este un medic din Cluj care a studiat la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj-Napoca şi este în prezent asistent universitar UMF Cluj-Napoca.

Acesta făcuse un apel încă de la jumătatea lunii octombrie cu privire la atitudinea oamenilor faţă de situaţia creată de pandemia de COVID-19. "Vremea se răceşte, iar cazurile de covid 19 se înmulţesc. Vă rog pe toţi cei ce nu au nevoie urgenţă de asistenţă medicală să evite spitalele şi cabinetele medicale. În perioada ce urmează va fi greu atat pentru noi medicii cât şi pentru pacienţi".

Acum vine cu o propunere curajoasă pentru a sprijini sistemul de sănătate deja depăşit de numărul mare de bolnavi. "Apel către cei ce mă cunosc. Cazurile de covid 19 sunt în crestere. Pacienţii ce stau la domiciliu neconsultaţi sunt din ce în ce mai mulţi.

Autorităţile sunt depăşite de situaţie. Poate ar fi timpul să ajutăm mai mult fiecare dintre noi. Dacă sunteti interesaţi să ajutăm, să venim în sprijinul acestor bolnavi, acum e momentul.

Ajutaţi-mă să înfiinţăm mai multe echipe de doctori rezidenţi, specialişti, primari, asistente, infirmiere, studenţi la medicină care să sprijine acest sistem de sănătate.

Să ne deplasăm la domiciliul pacienţilor cu probleme care nu pot ajunge la spital. Împreună putem arăta că suntem pentru oameni că această meserie este una nobilă. Vă rog să-mi scrieţi în privat sau la tel 0756105535 cei interesaţi", transmite medicul Mihai Suciu pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza