Medic confirmat cu COVID la o lună după rapelul cu vaccinul Pfizer/BioNTech

Medic confirmat cu COVID la o lună după rapelul cu vaccinul Pfizer/BioNTech

Un medic din România s-a infectat cu noul coronavirus la o lună după ce i-a fost administrată și cea de-a doua doză de vaccin.

Este vorba despre un medic din Timișoara, care a fost vaccinat cu a doua doză a serului Pfizer/BioNTech în urmă cu o lună. Conform tion.ro, acesta a precizat că nu are simptome specifice infecției Covid-19, ci mai mult a unei viroze. „M-am vaccinat la începutul lunii ianuarie, rapelul l-am făcut la sfârșitul lunii, prin 28, și de câteva zile am început să am niște simptome specifice de viroză, tuse, nas înfundat, lucruri absolut neclare. Nu era ceva tipic Covid, fără tuse și probleme cu respirația. Am decis să fac testul rapid și ulterior PCR, de unde am fost depistat pozitiv", a povestit medicul, potrivit tion.ro.

El spune că se poate ca vaccinul să nu fi avut efect de 95% pentru că are un nivel mediu de anticorpi după efectuarea testului sau poate fi vorba despre o nouă tulpină de virus la care vaccinul nu a reacționat, notează tion.ro.

"Chiar dacă în cazul meu nu și-ar face efectul, îndemnul meu este ca lumea să se vaccineze. Suntem diferiți și vaccinul este o cale sigură, care oferă protecție", a transmis medicul radiolog.

De la debutul campaniei de vaccinare și până marți, în România au fost administrate 1.376.033 de doze de ser produs de Pfizer în colaborare cu BioNTech, peste 619.000 de persoane fiind vaccinate deja cu ambele doze.

 

Comenteaza