Marea vaccinare de la Cluj începe din 4 ianuarie

Marea vaccinare de la Cluj începe din 4 ianuarie

Cea dintâi vaccinare în masă din județul Cluj va debuta din data de 4 ianuarie 2021, fiolele fiind depozitate acum la Spitalul Clinic Militar de Urgență (SCMU).

Acestea au ajuns aici cu avionul, din Belgia, fiind transportate în minicontainere cu gheață carbonică. Cursa cu escală la Budapesta a sosit cu întârziere la Cluj, fiind apoi escortată de poliție până la SCMU, unde fiolele au fost depozitate în ultracongelator.

Cele 29.500 de doze vor fi distribuite, în funcție de solicitări, centrelor de vaccinare din cele șase județe ale Regiunii Nord Vest: Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj. Faza 1 de vaccinare începe la Cluj în 4 ianuarie, fiind destinată personalului medical din toate domeniile.

Până acum 12.500 de cadre medicale din județ s-au înscris pentru vaccinare. Sunt peste 20 de centre de centre de vaccinare care sunt amenajate în unități medicale de pe raza județului Cluj, conform prefectului Mircea Abrudean.

Campania de vaccinare a debutat la Cluj, în faza 0, cu 90 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, programate să se imunizeze în perioada 27-31 decembrie, din primul lot de 375 de doze anti-Covid-19 sosit aici.

Faza 1 cuprinde personalul medical din județ - 12.500 de persoane care vor fi vaccinate în cele 20 de centre amenajate în unități medicale. Faza 2 cuprinde persoanele din grupe de risc peste 65 de ani și persoanele cu boli cronice, adică 132.000 de persoane în județ.

Acestea vor fi vaccinate în cele 30 de centre amenajate la nivelul județului. În faza doi vor intra și persoanele din cele 49 de centre rezidențiale, 2.500 de oameni.

Comenteaza