Maratonul vaccinării revine la Cluj. Se pot vaccina şi adolescenții peste 12 ani!

Maratonul vaccinării revine la Cluj. Se pot vaccina şi adolescenții peste 12 ani!

Maratonul vaccinării “Împreună pentru Cluj” revine la Sala Polivalentă BT Arena, din Cluj-Napoca, în perioada 4-7 iunie.

Maratonul vaccinării de la Cluj-Napoca revine cu ediția pentru rapel. Astfel, timp de trei zile, non-stop - de vineri, 4 iunie, ora 16:00, până luni, 7 iunie, ora 8:00, persoanele care s-au vaccinat cu prima doză a serului Pfizer/BioNTech, în perioada 14-17 mai, vor primi rapelul la centrul de vaccinare care va fi amenajat la BTarena Cluj-Napoca.

Persoanele care se prezintă la vaccin trebuie să aibă asupra lor doar cu actul de identitate (același ca la prima doză)/pașaportul și adeverința de vaccinare pe care ai primit-o la prima doză.

Totodată, în cadrul evenimentului, se va putea administra și prima doză de vaccin pentru persoanele începând cu vârsta de 12 ani. Pentru rapel, aceștia vor trebui să se adreseze altor centre de vaccinare. Pentru minori, sunt necesare prezența și acordul scris al unui părinte sau al tutorelui legal. 

Campania de imunizare în rândul copiilor vine după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a emis pe 28 mai recomandarea de autorizare a vaccinului Comirnaty împotriva COVID-19 pentru această categorie de vârstă. Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile.

“Potrivit EMA, datele care rezultă din studiile clinice arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune ale vaccinului COVID-19 Pfizer/BioNTech în cazul copiilor între 12 şi 15 ani, sens în care eficacitatea la aceştia este foarte mare. Totodată, studiile efectuate relevă faptul că în grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi”, transmit reprezentanţii CNCAV.

Este recomandat ca, înainte să vă prezentați la centrul de vaccinare, să completați documentele necesare pentru a facilita procesul de vaccinare și a se evita aglomerarea. Formularele vor fi disponibile și la centrul de vaccinare. Chestionarul de triaj poate fi descărcat de AICI.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca, în parteneriat cu Instituția Prefectului – Județul Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, Spitalele universitare din Cluj-Napoca, Colegiul Medicilor Cluj, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, filiala Cluj.

Comenteaza