A început maratonul de vaccinare la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, fără programare, 24 din 24

A început maratonul de vaccinare la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, fără programare,  24 din 24
| Foto: Facebook

Marți începe în mai multe centre ale Ministerului Apărării Naționale maratonul de vaccinare, care constă în imunizări care se fac non-stop în perioada 4-11 mai.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit MApN, campania se desfășoară în centrele de vaccinare organizate de către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București și în unitățile sanitare militare din țară care sunt și centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Spitalul Clinic Militar de Urgenta "Dr. Constantin Papilian" din Cluj-Napoca, alături de alte spitale militare din Brașov, București, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara, începând de marţi, ora 8.00, vaccinează populația generală, la orice oră, fără o programare prealabilă. Centrele vor funcționa 24 de ore din 24, în perioada 4-11 mai, anunţă Spitalul Militar Cluj pe pagina de Facebook. 

Totodată, persoanele vaccinate vor fi înregistrate în RENV și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel „În perioada următoare, în funcție de disponibilitatea dozelor de vaccin și de solicitările pe plan local, și celelalte patru spitale militare din rețeaua medicală a MApN vor putea crește ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă”, arată MApN.

Ministerul precizează că asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populației generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare și în unități militare din Capitală și din țară, deservite de aproape 1.000 de angajați ai ministerului - peste 250 de medici, 500 de asistenți medicali și 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operaționalizat 20 de centre mobile de vaccinare, care acționează gradual, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităților locale, în localități izolate sau greu accesibile.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza