Maraton pentru viață! 12 persoane, salvate în doar câteva zile, în urma unor operații de transplant

Maraton pentru viață! 12 persoane, salvate în doar câteva zile, în urma unor operații de transplant

Doisprezece pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare au primit o nouă şansă la viaţă prin transplantul de organe datorită gesturilor altruiste făcute de patru familii de la București şi Oradea.

„Solidaritatea şi dragostea faţă de semeni, munca responsabilă şi efortul colectiv fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Suntem profund recunoscători faţă de toţi cei care reuşesc să aducă speranţa pentru viaţă: donatori, familiile acestora, echipele medicale”, transmit reprezentanții Agenției Naționale de Transplant după ce, săptămâna trecută, la Spitalul Universitar de Urgență Bucuresti, au avut loc două intervenții de prelevare de organe, posibile datorită faptului că familiile a doi pacienți aflați în moarte cerebrală, deși profund încercați de durere, au făcut un gest de altruism transformând suferința lor în speranță pentru alţi semeni.

Astfel, miercuri, 6 martie, a avut loc o intervenție de prelevare de organe, de la un pacient în vârstă de 38 de ani, diagnosticat în moarte cerebrală în urma unui traumatism cranio-cerebral iar, o zi mai târziu, s-a desfășurat o nouă intervenție de prelevare, de la un tânăr în vârstă de 35 de ani, aflat în moarte cerebrală în urma unui accident vascular cerebral.
 
„Prin gesturile deosebite ale celor două familii care au înţeles importanţa donării de organe şi ţesuturi, alţi 10 pacienţi aflaţi pe listele de aşteptare vor avea o viaţă mult mai bună, după ce au primit în dar o nouă șansă. De la începutul anului 2024, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB), s-au realizat patru intervenţii de prelevare de organe şi ţesuturi mulțumită profesionalismului și dedicației personalului medical” – precizează cadrele echipelor medicale.
 
Pentru intervențiile de prelevare au fost prezente echipele chirurgicale de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat și rinichi, de la Spitalul Clinic „Sfanta Maria” pentru ficat, de la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti pentru cornee și de la Spitalul Clinic Colentina pentru țesuturile osteotendinoase.
 
La Centrul de Transplant Hepatic din Institutul Clinic Fundeni, doi pacienți care aveau nevoie de transplant au fost salvați datorită intervenţiilor de transplant hepatic și patru pacienţi au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant de rinichi. Alți patru pacienți se vor bucura de o viață mai bună datorită transplanturilor de cornee, iar țesuturile osteotendinoase au ajuns la Banca de Țesut de la Spitalul Clinic Colentina.

4 familii din Bihor au zis „DA pentru VIAŢĂ!”
 
Saptămâna trecută, la Spital Clinic Județean de Urgență Bihor – Oradea, au avut loc alte două intervenţii de prelevare de organe şi ţesuturi. Marţi, 12 martie, s-a încheiat o nouă intervenţie de prelevare, de la un pacient în vârstă de 56 de ani, diagnosticat în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular cerebral hemoragic. O zi mai târziu, are loc cea de-a doua intervenţie de prelevare, de la un pacient în vârstă de 51 de ani, aflat în moarte cerebrală, tot în urma unui AVC hemoragic. Datorită familiilor donatorilor care au fost de acord să doneze organele rudelor lor, au primit speranţă la viaţă alţi șase semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant hepatic sau renal şi alţi patru care aveau nevoie de transplant de cornee.

Pentru intervențiile de prelevare au fost prezente echipele chirurgicale de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca pentru rinichi, de la Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice Bucuresti pentru cornee și de la Spitalul Clinic Colentina pentru țesuturile osteotendinoase.
 
La Institutul Clinic Fundeni, doi pacienți care aveau nevoie de transplant au fost salvați datorită intervenţiilor de transplant hepatic. La Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca, patru pacienţi au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant de rinichi, iar alți patru pacienți se vor bucura de o viață mai bună datorită transplanturilor de cornee realizate în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti. Țesuturile osteotendinoase au ajuns la Banca de Țesut de la Spitalul Clinic Colentina.
 
„Mulţumim tuturor celor care înţeleg că donarea de organe și țesuturi este un gest de bunătate şi iubire faţă de semeni şi că transplantul salvează vieţi! Respect şi recunoştinţă pentru munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viaţă!” – transmite Agenția Națională de Transplant.

Comenteaza