Mai avem COVID în Cluj? Cât e incidența infectărilor în Cluj-Napoca și în județ

Mai avem COVID în Cluj? Cât e incidența infectărilor în Cluj-Napoca și în județ

Numărul cazurilor de Covid înregistrate în România este în scădere în ultima săptămână.

Numărul cazurilor de Covid a înregistrat o nouă scădere în ultima săptămână. Potrivit Ministerului Sănătăţii, în perioada 11-17 martie au fost raportate 451 cazuri noi, faţă de 560 în săptămâna anterioară.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 3.528.688 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidenţa înregistrată la 14 zile este de 0.05.

În unităţile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secţii cu COVID-19 în prezent este de 124. De asemenea, la ATI, sunt internate 10 persoane. Din totalul pacienţilor internaţi în prezent, 8 sunt minori, aceştia fiind internaţi în secţii.

Potrivit MS, până marţi, 68.917 persoane diagnosticate cu infecţie cu Sars-CoV-2 au decedat. În ultima săptămână, au fost raportate de către INSP 6 decese (2 bărbaţi şi 4 femei). Toţi pacienţii decedaţi prezentau comorbidităţi, iar 3 erau vaccinaţi.

Situația la Cluj

Conform DSP Cluj, în intervalul 2 - 15 martie, în județul Cluj erau 83 de cazuri active de boală, în scădere față de aceeași perioadă din luna februarie, când au fost raportate 242 de cazuri. 

În Cluj-Napoca sunt 59 de bolnavi, aproape cu jumătate mai puțini față de același interval din februarie, când în municipiu erau 90 de cazuri active de boală.

La nivelul județului Cluj incidența cazurilor a coborât de la 0,32 la 0,10 la mie, iar în Cluj-Napoca, de la 0,37 la 0,18.

În intervalul menționat, majoritatea localităților din județul Cluj erau pe zero cu rata de infectare. Cele mai ridicate incidențe au fost în comunele Bobâlna -  0,75 cazuri la mia de locuitori și Feleacu - 0,62 la mie.

Comenteaza