Langya, noul virus depistat în China, în vizorul UE

Langya, noul virus depistat în China, în vizorul UE

Treizeci și cinci de persoane au fost infectate în China cu acest virus, iar oamenii de știință cred că chițcanul, un mamifer mic cu botul ascuțit, ar putea fi animalul care a permis transmiterea la om. 

Centrul European pentru Controlul Bolilor monitorizează noul virus, după ce în două provincii chineze au fost detectate 35 de contagieri la oameni. Virusul a fost detectat prin probe prelevate din gâtul pacienţilor care au avut contact recent cu animale şi este asociat cu simptome precum febră, oboseală, tuse, lipsa poftei de mâncare, greaţă, dureri de cap şi dureri musculare.

Agenția europeană anunță, vineri, că, pe baza informațiilor limitate disponibile în acest moment, riscul de infectare pentru cetățenii UE este evaluat în prezent ca „foarte scăzut”.

„Pe baza informațiilor limitate disponibile în prezent, riscul pentru cetățenii UE care vizitează sau locuiesc în provinciile Shandong și Henan din China, unde a fost raportat virusul, este considerat foarte scăzut.
În mod similar, riscul de infectare pentru cetățenii UE în Europa este considerat foarte scăzut. Vom continua să monitorizăm situația și vom actualiza în cazul în care vor fi disponibile noi informații”, a anunțat ECDC.

Etichete
Comenteaza