La cât timp putem face rapelul dacă ne-am infectat între doze?

La cât timp putem face rapelul dacă ne-am infectat între doze?
| Foto: Facebook

Mai mulţi români s-au infectat cu noul coronavirus exact în intervalul dintre cele două doze de vaccinare. Valeriu Gheorghiță a explicat duminică seara ce vor face cu rapelul. 

Mulți se întreabă dacă au făcut prima doză de vaccin, iar apoi s-au infectat cu noul coronavirus trecând şi prin boală, ce se va întâmpla cu rapelul. Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a oferit răspunsul duminică seara, la Digi24.

„Dacă persoana respectivă este cu stare generală bună, este afebrilă, debarasată de virus, având test negativ, se poate vaccina oricând în acest interval după vindecare.

Însă este bine să lăsăm imediat după vindecare o perioadă de circa 10-14 zile, perioada de convalenscență, în care este important să se definitiveze, să se remită toată reacția inflamatorie de după boală și sigur, ulterior, persoana respectivă se poate vaccina.

Deci un interval de circa două săptămâni de la momentul vindecării este rezonabil pentru a se vaccina”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

Comenteaza