La 71 de ani, a câștigat ca prin miracol lupta anti-COVID! Povestea unui medic erou care nu a vrut să-și părăsească pacienții

La 71 de ani, a câștigat ca prin miracol lupta anti-COVID! Povestea unui medic erou care nu a vrut să-și părăsească pacienții
| Foto: Facebook

Medicul Lorant Szentagotai, de la Casa pentru Seniori Theodora din Cluj, a fost infectat cu coronavirus, dar nu a plecat de lângă pacienții săi, până când viața lui nu a fost în pericol. 

Primele cazuri de infectare cu noul coronavirus au apărut la Casa Theodora la începutul lunii decembrie a anului trecut. Până acum, 10 bătrâni s-au stins. 

Printre cei infectați s-a numărat și medicul căminului,  dr. Lorant  Szentagotai, în vârstă de 71 de ani. Acesta a refuzat să plece de lângă pacienții săi până în momentul în care starea sa de sănătate s-a deteriorat atât de tare, încât a fost dus de urgență cu ambulanța la spital și intubat. 

Pe pagina sa de Facebook, deputatul Emanuel Ungureanu povestește că "la momentul în care a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase, afectarea pulmonară depășea 70%, șansele de supraviețuire păreau minime, mai ales că, din cauza saturației foarte mici, medicii au fost nevoiți să-l intubeze pe domnul doctor în data de 20 decembrie."

Din fericire, un miracol s-a produs chiar în Ajunul Crăciunului,  iar starea medicului Szentagotai s-a ameliorat, astfel că a fost detubat. 

"Astăzi a ieșit de pe secția ATI și este îngrijit pe una din secțiile spitalului. Pericolul nu a trecut complet, dar starea de sănătate a domnului doctor s-a îmbunătățit semnificativ. Urmează săptămâni de recuperare și efort susținut.

Domnul doctor Lorant Szentagotai transmite un cuvânt de recunoștință personalului medico-sanitar din Spitalul de Boli Infecțioase, sutelor de persoane care s-au rugat pentru sănătatea lui și a celorlalți bolnavi și reprezentanților mass-media care au relatat cu decență situația medicală în care s-a aflat acesta și bolnavii din Căminul Theodora", mai scrie Emanuel Ungureanu.

În acest moment, situația în Casa Theodora s-a stabilizat. 

Comenteaza