Johnson&Johnson a sistat temporar producția vaccinului său anti-COVID

Johnson&Johnson a sistat temporar producția vaccinului său anti-COVID
| Foto: Getty Images

Johnson & Johnson a oprit discret, la sfârşitul anului trecut, producția serului împotriva COVID-19 la o fabrică din Olanda.

Conform New York Times, citat de Mediafax, oprirea ar fi temporară, fiind așteptat ca fabrica din Leiden, singura care producea loturi utilizabile ale serului său anti-Covid, să înceapă din nou să producă vaccinul după câteva luni.

Nu este clar dacă pauza a avut încă un impact asupra livrărilor de vaccin. Compania nu a comentat nimic cu privire la această informație. 

Fabrica din orașul olandez Leiden, a produs în schimb un vaccin experimental, dar potențial mai profitabil, pentru a proteja împotriva unui alt virus.

Luna trecută, producătorul de medicamente a prognozat vânzări de până la 3,5 miliarde de dolari (3 miliarde de euro) pentru vaccinul său Covid-19 în 2022, ceea ce reprezintă un salt de 46%.

Compania a raportat vânzări de 2,39 miliarde de dolari pentru vaccin în 2021, ratându-și propriul obiectiv de 2,5 miliarde de dolari, într-un an marcat de poticneli în producție, îngrijorări legate de siguranță și o cerere inegală pentru un vaccin promovat cândva ca un instrument promițător pentru inocularea populațiilor din zone greu accesibile. 

Comenteaza