Israelul vrea să-și facă provizii de vaccin anti-COVID: "Trebuie să ne pregătim pentru cel mai prost scenariu"

Israelul vrea să-și facă provizii de vaccin anti-COVID: "Trebuie să ne pregătim pentru cel mai prost scenariu"

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat că intenționează să cumpere încă 36 de milioane de doze de vaccin anti-COVID.

Israelul intenționează să cumpere de trei ori mai multe vaccinuri față de câte a cumpărat deja, în cazul în care va fi nevoie de administrarea unor noi doze peste an.

”Nimeni nu știe cât durează efectul vaccinurilor. Trebuie să ne pregătim pentru cel mai prost scenariu. Cel mai grav scenariu este că trebuie să ne vaccinăm la fiecare șase luni”, a declarat luni Benjamin Netanyahu, potrivit Reuters.

Astfel, ar fi necesare până la 36 de milioane de doze în cursul acestui an, dacă toți cei 9 milioane de israelieni ar trebui să facă două doze la fiecare șase luni.

 ”Întreaga lume va concura pentru aceste vaccinuri. Sunt din nou hotărât să aduc Israelul în fruntea listei”, a precizat Netanyahu.

Peste jumătate din populația Israelului a primit deja cel puțin o doză de vaccin Pfizer și aproximativ 3,4 milioane au primit și rapelul.

Duminică, Israelul a aprobat un plan prin care va oferi vaccinuri palestinienilor cu permise de muncă israeliene. Palestinienii au primit relativ puține doze până în prezent și sunt cu mult în urma Israelului.

Comenteaza