Israelul, speriat de Omicron. Vrea să introducă a 4-a doză de vaccin

Israelul, speriat de Omicron. Vrea să introducă a 4-a doză de vaccin

Autorităţile israeliene s-au reunit pentru a discuta opţiunea administrării celei de-a 4-a doze de vaccin în ianuarie, în faţa situaţiei create de noua variantă Omicron.

Sheba Medical Center, cel mai mare din Israel, va realiza teste pentru a măsura eficienţa unei a patra doze de vaccin anti-COVID-19, în timp ce ţara dezbate posibilitatea lansării unei campanii de vaccinare cu o nouă doză ce coincide cu o stagnare a vaccinării în rândul anumitor grupuri, relatează EFE.

Experimentul se va desfăşura pe un grup de o sută de membri ai personalului medical ai centrului, care vor fi monitorizaţi pentru a vedea dacă cea de-a 4-a doză creşte nivelul anticorpilor lor, a declarat un purtător de cuvânt a centrului. Majoritatea participanţilor la acest studiu - ce urmează să primească aprobarea Ministerului Sănătăţii - au mai participat la experimente de acest tip realizate în cadrul Sheba.

Săptămâna aceasta, autorităţile s-au reunit pentru a discuta opţiunea administrării celei de-a 4-a doze de vaccin în ianuarie, în faţa situaţiei create de noua variantă Omicron, în condiţiile în care peste 4,1 milioane de israelieni s-au vaccinat deja cu cea de-a treia doză, într-o ţară ce numără în total 9,3 milioane de locuitori, conform Agerpres.

Totuşi vaccinarea cu doza booster pare să fi intrat în impas: peste un milion de persoane eligibile au ales să nu se mai vaccineze, notează ziarul local Haaretz, potrivit căruia aceşti cetăţeni nu pot fi consideraţi "antivaccinişti", considerând că vaccinarea cu două doze este suficientă şi nu mai au nevoie de o a treia doză.

Această situaţie este determinată de factori, precum eficienţa scăzută a vaccinurilor, necesitatea administrării unei doze de întărire în faţa noilor variante şi scăderea încrederii populaţiei în vaccinurile anti-COVID-19.

Aproximativ 670.000 de israelieni eligibili au ales să nu se vaccineze, fapt ce îngrijorează guvernul care insistă asupra vaccinării cu schema completă pentru a evita răspândirea coronavirusului.

Comenteaza