Israelul a început vaccinarea copiilor de 12-15 ani

Israelul a început vaccinarea copiilor de 12-15 ani

Israelul a început duminică vaccinarea împotriva COVID-19 a tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani.

Ministrul Sănătăţii din Israel a declarat că pericolele generate de contractarea acestei boli sunt mai mari decât riscul unor posibile efecte secundare induse prin vaccinare.

“Cazurile de miocardită în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 16 şi 19 ani au fost rare şi cele mai multe dintre ele au trecut fără complicaţii”, a precizat ministrul israelian, informează DPA, conform rohealthreview.ro.

Israelul, care are o populaţie de aproximativ 9 milioane de locuitori, a început vaccinarea rezidenţilor săi în decembrie 2020. Până acum, aproape 5,5 milioane de israelieni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19 şi peste 5,1 milioane de rezidenţi au primit ambele doze de vaccin.

Numărul noilor infectări şi cel al cazurilor severe de COVID-19 raportate în această ţară au scăzut brusc în ultimele luni, ajungând la doar câteva pe zi. Numărul persoanelor cu forme grave de COVID-19 a scăzut la rândul său şi a ajuns la 230.

În urma acestor rate foarte scăzute, Guvernul israelian a ridicat aproape toate restricţiile antiepidemice săptămâna trecută.

Totuşi, anumiţi experţi avertizează că noile variante ale virusului SARS-CoV-2 ar putea să pătrundă în Israel prin intermediul unor persoane venite din străinătate.

Comenteaza