Institutul Inimii a reluat internările

Institutul Inimii  a reluat internările

Institutul Inimii din Cluj-Napoca primește din nou pacienți, la circa două săptămâni de când aici au fost confirmate mai multe cazuri de coronavirus.

”Se pot face programări online sau telefonic. Pacienții care aveau programări anterioare au fost contactați, se face un triaj telefonic înainte de a ajunge la noi, atât la ambulator pentru spitalizare de zi, cât și pentru spitalizare continuă.

Plecând de la numărul de paturi pe care le putem utiliza în condiții de distanțare avem un număr de pacienți programați care vin zilnic la noi, plus cei care vin la Urgență. Funcționăm în parametri normali, mai puțin partea de distanțare care sigur impune un număr redus de paturi care pot fi utilizate. Capacitatea se reduce undeva la jumătate din numărul de paturi, se reduce cam cu 50%. În condițiile în care facem lună de lună cam 600 de externări, coborâm cam la 350 de pacienți. Sigur mai sunt elemente care pot îmbunătăți acest lucru, de exemplu durata de spitalizare care poate fi redusă, depinde cauzistică și la modul cum e rezolvat un caz care ajunge la noi”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ managerul Institutului Inimii, Florin Crișan.

La mijlocul lunii trecute la Institutul Inimii din Cluj-Napoca au fost confirmate cu coronavirus 14 cadre medicale și 9 pacienți, iar atunci conducerea spitalului a decis suspendarea internărilor. Medicii și asistentele infectate atunci au o stare bună de sănătate în prezent, iar o parte deja au fost externați.

”O parte deja sunt externați sunt acasă. Mai sunt o parte care sunt internați, dar în toate cazurile au fost forme ușoare și nu au fost probleme deosebite. Le vom repeta testul PCR (n. r. testul utilizat pentru diagnosticarea infecției COVID-19). De exemplu în cazul medicului care a fost confirmat cu coronavirus vineri trebuie să își refacă PCR-ul și în mod normal se poate întoarce la lucru”, a adăugat Florin Crișan.

Vezi și Institutul Inimii: 14 cadre medicale și 9 pacienți, confirmați până acum cu coronavirus. Internările, în continuare suspendate

 

Comenteaza