INSP ia măsuri după numărul mare de cazuri COVID nealocate. Ministerul Sănătății dă un termen de trei zile

INSP ia măsuri după numărul mare de cazuri COVID nealocate. Ministerul Sănătății dă un termen de trei zile
| Foto: observatornews.ro

Ministerul Sănătăţii a precizat că INSP va lua măsuri rapide pentru alocarea rapidă a acestora de către Direcţiile de Sănătate Publică în termen de 3 zile. 

„Având în vedere numărul mare de cazuri confirmate care nu au fost încă alocate unui judeţ unde a avut loc infectarea, Institutul Naţional de Sănătate Publică a luat măsuri pentru alocarea rapidă a acestora de către Direcţiile de Sănătate Publică în termen de 3 zile.

De aceea, în unele judeţe, numărul total de cazuri raportate va creşte în următoarele zile. Menţionăm că aceste cazuri au fost luate în considerare în numărul total de cazuri raportate zilnic la nivel naţional şi nu influenţează incidenţa calculată pentru ultimele 14 zile”, arată comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 700 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 64 de decese, 8 fiind din perioada anterioară. În Bucureşti, incidenţa cazurilor a scăzut la 0,71. 

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 18 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 733 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 64 decese dintre care  8 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis GCS, potrivit news.ro, citat de observatornews.ro.

Comenteaza