Incidența COVID, de patru ori mai mare în Cluj-Napoca față de media națională. Situația în spitale

Incidența COVID, de patru ori mai mare în Cluj-Napoca față de media națională. Situația în spitale

În spitalele din județ sunt internate zeci de persoane confirmate cu COVID-19, iar incidența în Cluj-Napoca este de patru ori mai mare decât cea la nivel național.

Coeficientul de infectare la nivel național este de 0,28 cazuri la mie, iar în ultima săptămână, în toată țara au fost confirmate 3.488 de persoane cu COVID.

În județul Cluj incidența este de 0,81 la mie, cu un total de 616 de bolnavi confirmați.

Rata de infectare rămâne peste pragul de 1 la mie în Cluj-Napoca - 1,04, astfel că, în intervalul 30 decembrie 2022 - 12 ianuarie 2023, în municipiu erau active 351 de cazuri de boală. 

Conform celei mai recente raportări, în Cluj peste pragul de 1 la mie mai sunt municipiul Gherla (1,49 la mie) și șapte comune.

În spitalele din Cluj sunt internați 69 de pacienți confirmați cu noul coronavirus, cei mai mulți din țară, după București. Dintre cei internați, 12 sunt copii. La Terapie Intensivă sunt 12 bolnavi în stare gravă, toți adulți.

La nivel național sunt 1.038 de persoane internate, dintre care 118 la ATI.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza