Incidența COVID în Cluj-Napoca a trecut de 37 la mie. Noi cazuri de infectare confirmate

Incidența COVID în Cluj-Napoca a trecut de 37 la mie. Noi cazuri de infectare confirmate

Rata infectărilor cu SARS-CoV-2 a înregistrat o nouă creștere în municipiul Cluj-Napoca, dar și la nivel de județ.

Incidența infectărilor a crescut de la 36,92 - cât era ieri, la 37,30 la mie astăzi, un nou record al pandemiei. Conform Direcției de Sănătate publică a județului Cluj, în perioada 23 ianuarie - 5 februarie, în municipiu au fost depistate 12.550 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, cu 125 mai multe față de raportarea de ieri.

Numărul infectărilor a crescut accelerat în ultima lună - în 9 ianuarie incidența abia trecea pragul de 4 la mie în Cluj-Napoca, ajungând la 4,10, cu 1.383 cazuri active, adică de 9 ori mai puține față de situația actuală.

Primarul Emil Boc a afirmat ieri că ne aflăm „în faza dinților de fierăstrău” a valului 5. 

„Suntem în faza dinților de fierăstrău. Înainte de a ajunge la platou, probabil vor mai fi câteva zile de dinți de fierăstrău, cresc cazurile, scad cazurile. După 15 februarie specialiștii estimează că vom ajunge în faza de platou, urmând ca numărul cazurilor să scadă și să intrăm într-un trend descendent”, a spus primarul, marți, la începutul ședinței de Consiliul Local.

În județ rata infectărilor a urcat la 29,52 la mie, cu un total de 22.314 de cazuri de boală active. Pe lângă Cluj-Napoca, alte șapte localități clujene au incidențe peste pragul de 30 la mie, cea mai mare din județ fiind în municipiul Gherla, care a ajuns la 39,83 la mie.

Comenteaza