Foto Încă un pat acoperit cu o zdreanță la Ginecologie 1 în Cluj-Napoca

Încă un pat acoperit cu o zdreanță la Ginecologie 1 în Cluj-Napoca

O femeie care a fost internată la începutul acestui an în secția de Ginecologie 1 a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca  se plânge de condițiile din spital.

"Priviți aceste imagini de pe secția de Ginecologie 1!", a scris deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților într-o postare pe Facebook.

"Fotografiile cu cearșaful ferfeniță, păturile vechi și cu pansamente neschimbate cu zilele sunt, atenție, din luna februarie al acestui an!!! O mamă care a fost batjocorită acolo în luna februarie, și-a făcut acum curaj să trimită aceste imagini", a explicat Ungureanu.

În prima dintre fotografii apare un pat de spital acoperit cu un cearceaf sfâșiat, imagine asemănătoare cu cea trimisă pe adresa redacției Ziua de Cluj de o fostă pacientă a spitalului (vezi AICI), iar în cea de-a doua - un pat cu un câmp operator, cel mai probabil, încă nestrâns după o procedură medicală.

Încă un pat acoperit cu o zdreanță la Ginecologie 1 în Cluj-Napoca

Încă un pat acoperit cu o zdreanță la Ginecologie 1 în Cluj-Napoca

"Doamna Liliana mi-a vorbit și despre marea diferență de igienă și comportament între secția de Neonatologie, unde curățenia era mult mai bună, asistentele atente cu procedurile și empatice, în contrast cu personalul lipsă, mai ales infirmiere și neglijent de pe secția de Ginecologie", a precizat politicianul.

Deputatul se arată revoltat de condițiile din spitalul clujean în care patru bebeluși au murit la scurt timp după naștere, părinții acuzând infecții intraspitalicești.

"Cum este posibil ca într-un oraș bogat cum este Cluj-Napoca să nu existe în spitale așternuturi noi, pături noi, la discreție, saltele noi, dezinfectanți de calitate din belșug?", întreabă Ungureanu în mesajul postat pe Facebook.

MS a confirmat un singur deces cu infecție intraspitalicească la Ginecologie 1

„La cererea Ministerului Sănătății, DSP Cluj, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, au informat că în secția de neonatologie a fost înregistrat un deces la un copil prematur cu multiple probleme medicale și care a fost infectat cu bacteria Serattia marcensesns. Din ancheta epidemiologică efectuată, reiese că nu au fost înregistrate alte infecții asociate asistenței medicale (IAAM) în secția de neonatologie în aceeași luna (septembrie 2022), precum nici alte decese care să fi fost cauzate de IAAM. Nu există niciun fel de informații referitoare la 4 decese, așa cum în mod eronat s-a vehiculat în spațiul public", a transmis Ministerul Sănătății în cazul bebelușilor care au murit la Ginecologie 1,  după ce premierul Nicolae Ciucă a solicitat ministerului o situaţie punctuală privind infecţiile nosocomiale în spitalele din Cluj-Napoca și Târgu Mureș, precum şi la nivel naţional.

Comenteaza