Încă un deces de Flurona în România. O femeie a murit după ce a fost diagnosticată cu GRIPĂ și COVID

Încă un deces de Flurona în România. O femeie a murit după ce a fost diagnosticată cu GRIPĂ și COVID

Acesta este al doilea caz de deces înregistrat în țara noastră la un pacient confirmat cu infecție simultană - virus gripal și SARS-CoV-2.

O femeie de 65 de ani care a fost diagnosticată cu infecţie simultană cu virusul gripal şi SARS-COV-2 a murit, la Spitalul Municipal Timişoara, fiind primul caz din judeţul Timiş de deces al unui pacient cu această dublă infecţie. Femeia nu era vaccinată nici antigripal, nici împotriva variantei Omicron.

"Este vorba de o pacientă în varstă de 65 de ani, cu multiple comorbidităţi, internată în cadrul Spitalului Municipal Timişoara, care a prezentat simptomatologie accentuată şi a fost testată PCR multiplex în data de 11 ianuarie", a transmis, joi, DSP Timiş, citat de News.ro.

Primul deces "Flurona" a fost înregistrart la Iași, în cazul unei femei în vârstă de 74 de ani diagnosticată cu infecţia simultană cu virusul gripei sezoniere şi COVID-19. Femeia nu era vaccinată.

În cazul Flurona, simptomatologia este mai “zgomotoasă”, determinand forme cu o severitate crescută. Se pare că până la varianta Omicron, nu a existat această co-infecție, fiind o particularitate a acestei subvariante a Coronavirusului, dublată de nerespectarea măsurilor de prevenție, a declarat medicului Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, citat de hotnews.ro. 

Sfatul medicului este ca populația să se adreseze medicului de familie în primele 24 de ore de la debutul simptomelor, iar dacă acestea persistă 48-72 de ore, să se prezinte la spital, să nu recurgă la automedicație sau la scheme de tratament empirice aflate în urma discuțiilor cu rudele sau prietenii. De asemenea, printre măsurile de precauție sunt aerisirea spațiului în care locuim sau ne desfășurăm activitatea, respectarea măsurilor de igienă - spălarea mâinilor și a alimentelor, evitarea spațiilor cu aglomerări populaționale, purtarea măștii de protecție și o alimentație bogată în legume și fructe. 

Comenteaza