Încă o victimă a virusului West Nile, într-un judeţ vecin Clujului. Numărul deceselor a ajuns la 22

Încă o victimă a virusului West Nile, într-un judeţ vecin Clujului. Numărul deceselor a ajuns la 22

Un bărbat a murit, vineri, la Spitalul Judeţean din Alba Iulia, confirmarea existenţei infecţiei cu virusul West Nile, venind joi de la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, vineri, de Direcţia de Sănătate Publică Alba, un vârstnic, din comuna Fărău, a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, acesta fiind internat pe secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

”Bărbatul de 71 de ani, din comuna Fărău, judeţul Alba, diagnosticat cu virusul West Nile, a decedat, vineri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia. Pacientul avea şi alte afecţiuni medicale, iar starea sa de sănătate s-a înrăutăţit treptat”, potrivit DSP Alba.

Conform Mediafax, Direcţia de Sănătate Publică Alba a primit confirmarea existenţei infecţiei cu virusul West Nile, joi, de la Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj, în urma analizelor de laborator.

Primul caz de infecţie cu virusul West Nile în Alba a fost confirmat la sfârşitul lunii august, la o femeie de 64 de ani, care între timp a fost externată din spital, starea sa de sănătate fiind bună.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că au fost înregistrate 196 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile şi 21 de decese. Pacientul mort în judeţul Alba este al 22-lea caz înregistrat în ţară.

Comenteaza