Încă o țară din UE dă undă verde vaccinului AstraZeneca pentru persoanele de peste 65 de ani

Încă o țară din UE dă undă verde vaccinului AstraZeneca pentru persoanele de peste 65 de ani

Germania autorizează vaccinul anti-COVID de la AstraZeneca și pentru persoanele de peste 65 de ani, după ce până acum a susținut că nu există date ştiinţifice suficiente pentru a permite acest lucru.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Comisia germană a vaccinurilor a dat undă verde joi administrării vaccinului anti-Covid AstraZeneca/Oxford persoanelor de peste 65 de ani, a anunţat Ministerul Sănătăţii, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Comisia vaccinurilor recomandă de acum înainte vaccinul AstraZeneca şi pentru persoanele de peste 65 de ani. Este o veste bună pentru persoanele în vârstă care aşteaptă o injecţie", a declarat ministrul sănătăţii, Jens Spahn, într-un comunicat.

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat deja miercuri seară că respectiva comisie se pregăteşte să dea un aviz favorabil şi că guvernul îi va urma recomandarea.

Până acum, Berlinul nu a autorizat acest vaccin pentru persoanele în vârstă de peste 65 de ani, argumentând că nu există date ştiinţifice suficiente din partea laboratorului anglo-suedez pentru a permite acest lucru.

Acum "studii foarte recente au furnizat elemente" care permit ridicarea vârstei maxime de utilizare a vaccinului, care continuă să suscite neîncredere în Europa, a explicat cancelarul miercuri seară. Şefa guvernului german a făcut referire la studii medicale britanice care arată o eficienţă importantă pentru persoanele cele mai în vârstă.

Berlinul speră ca odată cu această decizie să accelereze campania naţională de vaccinare, criticată pentru lentoarea sa de opinia publică.

De la sfârşitul lui decembrie, 2.271.784 de persoane, respectiv 2,7% din populaţie, au fost vaccinate, primind două doze dintr-unul din cele trei vaccinuri autorizate în Germania (BioNTech/Pfizer, Moderna şi AstraZeneca), potrivit ultimului bilanţ de miercuri.

Decizia Berlinului vine după ce miercuri autoritățile austriece au dat undă verde vaccicinării cu serul de la AstraZeneca și persoanelor cu vârste peste 65 de ani, iar în urmă cu două zile Franța anunța că autorizează utilizarea acestui vaccin pentru persoanele cu vârsta între 65 şi 75 de ani care suferă de comorbidităţi.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza