Încă o gravidă a murit de COVID-19. Femeia s-ar fi infectat de la fratele ei, recent revenit din Spania

Încă o gravidă a murit de COVID-19. Femeia s-ar fi infectat de la fratele ei, recent revenit din Spania

Tânăra femeie ar fi luat virusul SARS Cov 2 de la fratele ei, întors recent din Spania. În urmă cu o săptămână mama femeii a murit, tot în urma infecţiei cu Covid 19. Acum a murit şi ea împreună cu copilaşul ei. Fusese depistată Covid 19 pozitiv şi a fost trasferată în stare gravă la Alba Iulia de pe secţia de ATI a Spitalului din Târgu Mureş.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Femeia avea numai 33 de ani şi era însărcinată în 25 de săptămâni. Ea nu a mai apucat din păcate să se bucure de prunc. A murit pe secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia. La fel şi copilul. 

Medicul şef al secţiei de ATI din unitatea sanitară a declarat că gravida nu avea şi alte afecţiuni în afară de infecţia cu Sars-COV-2. Coronavirusul a făcut însă ravagii în corpul ei, iar intubaţia a fost în acest caz un proces extrem de dificil. 

Ajunsese la spital într-o stare foarte gravă. Avea deja bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatică şi insuficienţă respiratorie acută, toate puse pe seama coronavirusului, scrie Mediafax.

Medicii de la Alba au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a o salva. Au folosit toate medicamentele din ghidul internaţional de tratament şi toate procedurile care se impun într-un astfel de caz grav, dar, din păcate, după ore grele, nu au reuşit să o salveze. 

Tânăra femeie ar fi luat virusul SARS Cov 2 de la fratele ei, întors recent din Spania. În urmă cu o săptămână mama femeii a murit, tot în urma infecţiei cu Covid 19. Medicul Tuzes este extrem de mişcat de acest caz, primul de acest fel din spitalul în care lucrează. Acesta adresează un apel cetăţenilor să nu uite de regulile de igienă şi de distanţare, pentru că virusul este extrem de imprevizibil.

”Această gravidă s-a ventilat foarte dificil, hipoxia s-a prelungit, a dus la deces. Acest coronavirus este deosebit de pervers, produce diverse modificări şi diverse alterări de organe, produce tromboze, iar gravidele prin faptul că sunt gravide sunt predispuse la tromboze, infecţia cu coronavirus a făcut şi mai rău. Pacienţii aceştia cu Covid se pot deprecia de la oră la oră!”, a declarat Tuzes Silviu, medic şef ATI.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza