Încă 7 zile de carantină în Gherla. Sunt prea pline spitalele

Încă 7 zile de carantină în Gherla. Sunt prea pline spitalele

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj a prelungit carantina în Gherla cu încă o săptămână, chiar dacă rata de infectare cu COVID-19 a mai scăzut.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că municipiul Gherla va rămâne în carantină pentru încă 7 zile, începând de astăzi, de la ora 5. 

”Având în vedere evaluarea analizei de risc a comunității din municipiul Gherla, efectuată de Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj și avizată favorabil de Institutul Național de Sănătate Publică prin avizul nr. 216/25.11.2020, CJSU Cluj a propus prin Hotărârea nr. 92 prelungirea pentru o perioadă de 7 zile, începând cu data de 26.11.2020, ora 05.00, a măsurii de carantină zonală instituită prin Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4.659.818 din 4 noiembrie 2020 și prelungită prin Ordinul Șefului DSU nr. 4.660.011 din 18.11.2020", se arată în Hotărârea CJSU Cluj nr. 92 din 25 noiembrie 2020.

Conform CJSU, cu toate că "se observă o tendință de scădere a evoluției infecțiilor", în urma evaluării situației, autoritățile locale au decis să mențină carantina pentru încă o săptămână întrucât "trebuie acordată în continuare atenție evoluției cazurilor în zonă și avut în vedere faptul că gradul de ocupare a locurilor Covid-19 din spitalele din județ este unul mare”.

”Din analiza măsurilor privind carantina zonală se observă o tendință de scădere a evoluției infecțiilor, iar acest lucru se reflectă atât în numărul de cazuri săptămânale, cât și în media zilnică a numărului de cazuri și a ratei de pozitivare a probelor. Rata de incidență cumulata a cazurilor de infectare este în prezent de 7.19 la 1000 de locuitori, în vizibilă scădere față de 10,38/1000, când s-a prelungit carantina zonală pentru șapte zile. Acest lucru indică o ameliorare vizibilă a situației, dar trebuie acordată în continuare atenție evoluției cazurilor în zonă și avut în vedere faptul că gradul de ocupare a locurilor Covid-19 din spitalele din județ este unul mare”, se mai arată în Hotărârea citată.

Comenteaza