În sfârșit vezi pe ce loc ești la vaccinare! Platforma afișează poziţia în lista de aşteptare și câte vaccinuri se fac pe zi

În sfârșit vezi pe ce loc ești la vaccinare! Platforma afișează poziţia în lista de aşteptare și câte vaccinuri se fac pe zi

Platforma de programare pentru vaccinarea anti-COVID-19 afişează acum poziţia în lista de aşteptare şi capacitatea de vaccinare din centre.

Comitetul Naţional de Vaccinare a anunţat că platforma de programare a fost optimizată. Acum se poate vedea poziţia în lista de aşteptare din cadrul categoriei de risc a persoanei înscrise, dar şi capacitatea de vaccinare a centrului.

Ce-i drept, numărul de ordine, practic, nu-i prea este de mare ajutor unei persoane care vrea să estimeze momentul în care-i va veni rândul la vaccinare, pentru că, dacă e din categoria de risc III, cei care sunt din primele două categorii au prioritate la vaccinare și ajung în capul listei chiar dacă s-au înscris mai târziu. 

Conform Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, la nivel național sunt aproximativ 97.000 de locuri disponibile pentru programarea la vaccinare.

În ceea ce privește Clujul, pe platforma de programări sunt 44 de centre/puncte vaccinare anunțate, dintre care 38 cu liste de așteptare pe care sunt înscrise aproximativ 39.000 de persoane. Pe de altă parte, în cinci centre de vaccinare din județ (vezi AICI) aproximativ 5.000 de locuri libere la vaccinarea cu AstraZeneca, pentru care nu mai este necesară programarea.

Comenteaza