În Europa va creşte numărul de decese în octombrie şi noiembrie avertizează OMS

În Europa va creşte numărul de decese în octombrie şi noiembrie avertizează OMS

OMS a anunţat că se aşteaptă ca numărul deceselor zilnice din cauza noului coronavirus să crească în Europa în octombrie şi noiembrie. Cele 55 de state membre ale OMS din Europa organizează luni şi marţi o întâlnire online.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că se aşteaptă ca numărul deceselor zilnice din cauza noului coronavirus să crească în Europa în octombrie şi noiembrie, a declarat luni şefului filialei europene a organizaţiei, potrivit France24, citată de Mediafax.  
 
"Situaţia se va înrăutăţi. În octombrie, noiembrie, vom vedea o mortalitate mai mare," a declarat directorul OMS Europa, Hans Kluge, deoarece continentul se confruntă în prezent cu un val de cazuri, deşi numărul deceselor a rămas relativ stabil.
 
”Este un moment în care ţările nu vor să audă aceste veşti proaste şi înţeleg”, a declarat Kluge, subliniind că vrea să transmită ”un mesaj pozitiv” că pandemia „se va termina la un moment dat.”
 
Cele 55 de state membre ale OMS din Europa organizează luni şi marţi o întâlnire online pentru a discuta răspunsul lor la noul coronavirus şi pentru a conveni asupra strategiei pentru următorii cinci ani.
 
Kluge a avertizat, însă, că dezvoltarea unui vaccin nu va pune capăt pandemiei.
 
"Am auzit tot timpul: vaccinul va pune punct sfârşut pandemiei. Bineînţeles că nu! Nici nu ştim dacă vaccinul va ajuta toate categoriile de populaţie. Primim câteva semne acum că va ajuta pentru un grup şi nu pentru celălalt. Iar dacă din acest motiv va trebui să comandăm vaccinuri diferite, ce coşmar logistic", a spus Kluge.
 
"Sfârşitul pandemiei este momentul în care noi, ca şi comunitate, vom învăţa cum să trăim cu această pandemie. Şi depinde de noi şi acesta este un mesaj foarte pozitiv", a subliniat reprezentantul OMS.
 
Numărul de cazuri în Europa a crescut brusc în ultimele săptămâni, în special în Spania şi Franţa. Numai vineri, peste 51.000 de cazuri noi au fost raportate în cele 55 de ţări ale OMS Europa, mai mult decât în aprilie, arată datele publicate de organizaţie.
 
Numărul deceselor zilnice a rămas cam la acelaşi nivel de la începutul lunii iunie, cu aproximativ 400-500 de decese pe zi, arată datele OMS.
 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza