IGNORATE şi aruncate, combat CANCERUL, previn OSTEOPOROZA şi reglează TRANZITUL INTESTINAL

IGNORATE şi aruncate, combat CANCERUL, previn OSTEOPOROZA şi reglează TRANZITUL INTESTINAL
Părerile sunt împărţite: unii le adoră, alţii le aruncă. Indiferent de preferinţele fiecăruia, nu ar trebui excluse din alimentaţie, întrucât conţin unele substanţe extrem de benefice organismului.
Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Bananele foarte coapte, ajunse la maturitate, maronii şi cu coaja pătată, sunt, în ciuda părerii generale, chiar mai sănătoase decât cele mai verzi.

Combat cancerul

Bananele cu coaja neagră conţin TNF (factor de necroză tumorală), o substanţă care atacă şi ucide celulele tumorale. TNF este folosit în oncologie pentru a trata pacienţii cu cancer, iar bananele coapte conţin o cantitate de TNF natural semnificativă.

Cercetătorii japonezi care au studiat efectele mai multor alimente asupra animalelor de laborator, au descoperit că bananele foarte coapte au cele mai puternice efecte asupra sistemului imunitar.  Animalele hrănite cu banane au prezentat o rezistenţă mărită la stres şsi un număr mai mare de globule albe în sânge.

Luptă cu radicalii liberi

Bananele coapte au un conţinut ridicat de antioxidanţi, substanţe care pot anula efectele nocive ale radicalolor liberi. După cum se ştie, aceştia pot afecta integritatea celulelor, fiind vinovaţi de apariţia celulelor cancerigene.

Alte beneficii

Printre celelalte beneficii aduse de banane se numără întărirea imunităţii organismului, reglarea tranzitului intestinal şi ameliorarea durerilor stomacale, prevenirea osteoporozei şi scăderea edemelor şi a tensiunii arteriale.

Bananele sunt de asemenea alimente energizante, indicate în perioadele de suprasolicitare fizică şi intelectuală. Bogate în carbohidraţi, bananele ajută creierul în procesele de memorare.

Tototadă, prin antioxidanţii conţinuţi, bananele menţin tinereţea şi frumuseţea pielii.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza