Ieşim din valul 4? "Depinde dacă autorităţile se ţin de măsuri cu fermitate"

Ieşim din valul 4? "Depinde dacă autorităţile se ţin de măsuri cu fermitate"

Profesorul de sănătate publică al UBB Cluj, Răzvan Cherecheş spune că a trece peste valul patru al pandemiei va depinde de cât de serios vor fi aplicate restricţiile de către autorităţi.

Încetarea valului patru va depinde dacă restricţiile vor fi aplicate cu fermitate sau nu. Dacă vor fi aplicate din loc în loc sau chiar deloc, atunci nu vom putea depăşi valul patru, crede profesorul de sănătate publică al UBB Cluj, Răzvan Cherecheş.

Cei care merg să se vaccineze acum sunt cei care sunt precauţi şi anticipează că restricţiile vor fi aplicate de către autorităţi şi nu vor să îşi complice viaţa, a declarat Cherecheş, la stirile serii de la Digi24, înainte de debutul restricţiilor de luni. 

Acesta spune că sunt mulţi români care anticipează că nu vor fi aplicate restricţiile de către autorităţi. "Vedeţi că toată vara nu a fost aplicată restricţia de a purta masca în interior sau nu s-a aplicat suficient de ferm", a spus acesta.

Acesta crede că măsurile incoerente luate de către autorităţi scad încrederea populaţiei în eficienţa restricţiilor luate de Guvern.

Profesorul a atras atenţia că în cele două săptămâni de vacanţă elevii vor fi la mall, iar transmiterea comunitară se va accentua. "Vacanţa nu are niciun sens dacă nu este dublată de restricţii de mişcare pentru elevi", a mai spus profesorul clujean. 

Comenteaza