Halucinant! Femeie de 80 de ani: "Nu m-am vaccinat pentru că am auzit că o să rămân sterilă"

Halucinant! Femeie de 80 de ani: "Nu m-am vaccinat pentru că am auzit că o să rămân sterilă"

Un medic a povestit o situație extremă întâlnită la UPU, în cazul unei paciente depistată pozitiv cu SARS-CoV-2, care reflectă lipsa de informare a unei părţi a societăţii şi a fake-news-ului care circulă în legătură cu pandemia  și vaccinarea.

O femeie în vârstă de aproape 80 de ani, pozitivă la SARS-CoV-2, a venit la spital şi, când medicul de gardă a întrebat-o de ce nu s-a vaccinat ea a spus că a auzit la televizor că o să rămână sterilă. Cazul a fost relatat de medicul şef UPU Fiorella Mitroiu, de la Spitalul sf. Pantelimon, în emisiunea ŞTIU, de la Aleph News.

„Noi sperăm să mai dureze cel mult o lună (situaţia în care se găseşte în prezent România - n.r.), dar la cum evoluează lucrurile în ultimele zile nu cred că se vor termina prea curând, pentru că toţi aceşti pacienţi care intră acum, zilele astea, în camerele de gardă, au nevoie de mult timp pentru a putea fi trecuţi peste. (...) Nu ştiu ce s-ar putea face (pentru a convinge populaţia să se vaccineze - n.r.). Poate să iei pe cineva şi să vadă live şi lumea tot nu crede. Nu poţi să vii tu, persoană în vârstă de aproape 80 de ani şi să îmi spui că nu m-am vaccinat pentru că am auzit de la televizor că o să rămân sterilă. Vă daţi seama care este nivelul?”, a spus medicul, citat de Mediafax.

Medicul face apel la populaţie să asculte ce spun adevăraţii medici şi nu „propaganda”: „Am permis ca peste tot să apară, şi pe reţele de socializare, şi la televizor, şi peste tot, gurile experte care au venit peste noapte, aşa-zişi imunologi”.

Comenteaza